A helyi tévénél 32 évet lehúzó volt dolgozó olvasott be a polgármesternek és egykori főnökének

Megosztás

Elsőként írtuk meg, hogy a Szolnok Tv-nél leépítés lesz, több dolgozót készülnek elbocsátani.

És ez így is lett, a közgyűlésen döntöttek a város, illetve a Szolnok Tv költségvetéséről is. Kiderült, ami már fű alatt tudott volt, hogy a város kevesebb pénzt ad a tévének, lényegében egyedül a városi intézmények közül. Így aztán tényleg elbocsátottak több embert, és ami a nagy felhördülést kiváltotta, az az volt, hogy ezek mind korosabb dolgozók voltak.

Most egyikük, az operatőr Szekeres Sándor meg is szólalt a közösségi térben, megjegyezve, hogy nem politikai okok vezérelték ebben.

Mint írta, a Szolnok Tv tavalyi éves kb. 161 millió forintos támogatását Szolnok közgyűlése idén 143 millió forintra csökkentette. Ez a számok nyelvén alig 10 %-s csökkenés. Erre hivatkozva a Szolnok Tv hat embert bocsájtott el azonnali hatállyal, egy hetedik, külsős dolgozó pedig önként függesztette fel munkáját a tv-nél.

Ez a szám, tekintve hogy a televízióban a létszám 25 fő volt, több mint 25 százalékos!

Sándor szerint valahogy nem akarnak kijönni a számok. Arról nem beszélve hogy ennyire “túlreagálni a dolgokat”, még sosem volt jellemző a televízió gazdálkodására. Megjegyezte, hogy más intézményeinek költségvetéséből is faragott, illetve farag le a város, viszont ezeknek az intézményeknek a vezetői kijelentették: nem fognak elbocsájtani dolgozókat, megpróbálják más módon kigazdálkodni a hiányt.

És még egy “apróságot” hozzátett: jómaga 32 éve dolgozott a Szolnok Televízióban. A csütörtöki közgyűlés után 2 órával közölték vele, hogy azonnali hatállyal, február 28-i hatállyal elbocsájtják, de már másnap sem kell bemenni dolgozni. A másik kolléga 28 évig dolgozott a tv-nél, a harmadik pedig 15 évig! A negyedik kolléga rokkant nyugdíjas (el lehet képzelni mennyi pénzt vitt el a tévé költségvetéséből).

Mindenkivel így bántak el. Arról nem beszélve hogy ekkorra már meg voltak írva a papírok, ki volt számolva mindenkinek a járandósága, minden el volt rendezve. 2 óra hossza alatt!

Majd súlyos dolgot közölt: “Azt ugye mondanom sem kell, hogy azt a mondatot, ami a közgyűlésen hangzott el a polgármester és a cégvezető szájából, miszerint “senki nem kerül az utcára, mindenkiről gondoskodunk”, már ott sem vette senki komolyan! Semmilyen ajánlatot nem kaptunk és most már nem is igen fogunk!”

A szolnoki közbeszédben többen is arról beszélnek, a Szolnok Tv kikerül a város keze alól, magánosítva lesz. Természetesen ha ez így történne, akkor csakis Fidesz-közeli céghez kerülhet a “versenyben”, ami egyben a közszolgálatisága megszüntetését is eredményezné. Vagyis az ellenzék annyi helyet kapna a médiumban, mint mondjuk manapság kap más fideszes “közlönyben”: semennyit.

Talán erre megy ki a “játék”.

Képünkön: Pető Dávid, a tévé vezetője bejelenti a közgyűlésen, hogy az elbocsátott dolgozókat a jövőben is próbálják segíteni

Kapcsolódó cikkek